Mustafa Kemal Çolak: Özcanlar Köfte, yatırım için Trakya’nın nüfusu 100 bini geçen ilçelerini hedefine aldı

Yıl 1991, İstanbul Kocamustafapaşa’da öğrenci evinde kalan bir genç, saatler gece yarısını çoktan geçmiş olmasına rağmen halen ayaktadır. Önemli kararlar arefesinde olduğu derin düşüncelere dalmasından bellidir. İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Mestan Özcan, o gece sabaha kadar hiç uyumayacak, günün ilk ışıklarıyla birlikte aldığı karar gereği bulunduğu evden eşyalarını toplayarak ayrılacaktır. Tekirdağ’a yolu düşenlerin yakından tanıdığı Özcanlar Restoran İşletmeleri’nin ikinci kuşak temsilcisi Mestan Özcan, o gece Fizik Bölümü’ndeki öğrencilik yaşamını yarıda bırakıp, baba ocağına döner.

Aklında bir taraftan baba işletmesinde daha fazla sorumluluk almak vardır. Yanı sıra tekrar üniversite sınavına girecek, bu kez tek tercihi Ziraat Mühendisliği olacaktır. Tam da dediği gibi yapar. Bir yıl sonra Ziraat Mühendisliği Fakültesi’ni kazanır. Tekirdağ’daki aile işletmesinde işlere bu kez ziraat mühendisi olarak sarıldığında yanında gıda mühendisi eşi Güniz Özcan da vardır.

O günleri, “Kocamustafapaşa’daki karar gecesi yaşamımda çok önemli dönüm noktası oldu” diyerek açıklıyor, Özcanlar Köfte Yönetim Kurulu Başkanı Mestan Özcan.

Üniversite eğitimini bir yıllığına bıraktığı süreçte, restoran işi ile yakından ilgilenir. İşi geliştirmesine olanak yaratacak gözlemler yapar. Büyüklerinin izin ve onayıyla sertifikalar alınır, işletmenin tüm geleceğinde en çok önemsenecek konulardan olan hijyen uygulamalarında belgelerin yanı sıra pratik yenilikler gerçekleştirir. Yazılımlar devreye sokulur, denetimler kameralar eşliğinde gerçekleşir, esnaf lokantalarından belleklere kazınan tat ve hizmet anlayışı korunarak, kurumsal yapı inşa edilir.

Talep değil, üretim arttıkça büyüyecek bir iş planı oluşturur. Bunun en büyük adımı da kurduğu modern üretim tesisi olur. Tüm reçetesi kendilerine mahsus köfte ürünleri, Almanya’dan getirilen makinalarla, en yeni hijyen uygulamalarıyla, sıfır fire ile üretilmeye başlanır. Saatte 3 ton kapasiteye sahip 15 gramlık köfte üretiminin yarısı perakende, diğer yarısı toptan piyasaya gönderiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “65 ilimizde zirai don zararı var

Zirai dondan etkilenen Sakarya’nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde bahçe...

Uzmanlar “Fiyatlar artacak” diyerek uyardı: Stok yapın

Türkiye'de 81 ilde 'zirai don' alarmı! Uzmanlar "Fiyatlar artacak"...

Don hasar raporları hazırlanırken üretici örgütlerinin dikkate alınmasını istediği hususlar

Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında...

Eray Özer, Abdurrahman Dilipak’la Greenpeace’i aynı noktaya getiren kanun

Gerçekten de böyle oldu: İklim Kanunu’na bir yanda Abdurrahman...