Alanya’da hem tarımsal kalkınmayı sağlamak hem de tropikal meyve çeşitliliğini artırmak amacıyla Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi projesini hayata geçirmek için düğmeye basıldı.
Geçtiğimiz hafta Alanya Belediye Başkanı Ziraat Mühendisti Adem Murat Yücel’i ziyaret ettim. Turizmde olduğu gibi tarımda da iddialı olan Alanya’nın yeni hayata geçirdiği Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi hakkında başkanla kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi hakkında Milliyet’e konuşan Başkan Yücel, “Toplamda 77 bin metrekarelik alan üzerine kurulu merkezimizin 7 bin metrekarelik alanında kapalı sera, 14 bin metrekarelik alanında açık sera ve 55 bin metrekarelik alanında ise hobi evleri bulunacak. Proje içerisinde gezinti yolları, otoparklar, idari bina, kafeterya, basketbol sahası, fitness alanı, masa tenisi oyun alanı, çocuk oyun parkı, gezinti yolları, oturma alanları, giriş, güvenlik kulübesi, ağaçlandırma alanları, gastronomi eğitim alanı, mini aromatik bitki parselleri, umumi tuvalet gibi hizmetleri de barındıracak. Bu projemiz ile hem bölge çiftçilerimize ve ülkemize katma değer sağlayacak hem de tarımda çeşitliliği artırmak adına tropikal meyvelerin Ar-Ge çalışmasını yapacağız. Çiftçilerimiz bölgemizde 18 tropikal ürünün üretimini yapıyor. Üniversitelerimiz, ziraat odamız ve çiftçilerimizle işbirliği yaparak hem buradaki fidan ve ürünleri vatandaşlarımıza dağıtacağız hem de yetişme şartlarını herkese öğreteceğiz” dedi.
‘Çiftçimizi destekliyoruz’
Başkan Yücel, sözlerine söyle devam etti: “Çiftçimizi, üreticimizi daima destekleyen adımlar attık. Tarıma uygun 72 kırsal mahallemizde üreticilerimize 400 binden fazla fide teslim ettik. Alanya’nın değişimi, gelişimi, vizyon ve misyon sahibi olabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Üreten ve çalışan topluma destek olmak, üretimin teşvikini sağlamak için mücadele veriyoruz. Bugüne kadar su kabağı, lif, çok yıllık bitki üretimi gibi projeler ürettik, tozlanmanın sağlanması adına arı kovanları dağıttık. Kırsaldaki üretimi desteklemek ve istihdama katkı sağlamak adına da fide dağıtımı projesini hayata geçirdik. 400 bin fideyi çiftçilerimizle buluşturduk. Hedefimiz üreten bir toplum olabilmek ve bu doğrultuda yıl içerisinde 1 milyon fide dağıtacağız. Tarımda üretimi ve gelişimi artırmanın yanı sıra üreticilerimizin zor günlerinde de her zaman yanında olmayı kendimize görev bildik. Fırtınada, selde seraları zarar gören esnaflarımızın yaralarını sarabilmek adına bugüne kadar 2 buçuk ton naylon dağıtımı gerçekleştirdik. Üreticilerimizle her zaman omuz omuzayız.”