Malatya’da Kayısı Hasadı Sürüyor, Hedef 750 Milyon Dolarlık İhracat

Malatya’nın AB tescilli ürünü olan kayısıda hasat sürerken, bu yıl 100 bin ton ihracat hedefleniyor. Tarla gününe katılan Vali Hulusi Şahin de, hasat yaparak sezonun kayısı üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

‘Güneşin altın yumurtası’ olarak bilinen Malatya kayısısında şu sıralar yoğun bir hasat süreci yaşanıyor. Deprem ile arsın felaketini yaşayan Malatyalı üreticiler, tüm zorluklara rağmen üretiminden vazgeçmedikleri AB tescilli ürün olan kayısıyı hasada başladı. Malatya Valisi Hulusi Şahin de her yıl olduğu gibi bu yılda temsili hasat programına katılarak kayısı hasadı yaptı. Yeşilyurt ilçesinde bulunan bir kayısı bahçesinde gerçekleşen hasat programına Vali Şahin’in yanı sıra Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ve kayısı üreticileri katıldı.

Kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerle sohbet eden Vali Şahin, daha sonra temsili olarak bir kayısı ağacında kayısı hasadı gerçekleştirdi. Elle topladıkları kayısıları kasalara dolduran Vali Şahin, daha sonra yaptığı açıklamada geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan asrın felaketinde yaraları sarmaya devam ettiklerini belirterek, “Hayat devam ediyor ve afetin yaralarını sarma açısından da güneşin altın yumurtası olan kayısının Malatya için özel bir iyileştirici tarafı var” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması 2024

https://www.youtube.com/live/kgCGmjLuZT8?feature=shared  

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...