Kuru dereye yapılan gölet milyonları yuttu

Denizli’de yatağı kurumuş dereye gölet yapıldı. 10 kilometre uzaktan su getirmesi için borular döşendi ancak çare olmadı.

Devlet Su İşleri (DSİ), Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Yeşilyuva Mahallesi’ne milyarlarca lira harcanarak bir gölet yaptı. Vatandaşların alanın kuru dere yatağı olduğu uyarısı dikkate alınmadı. 24 Aralık 2014’te dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun müjdesiyle ihaleye çıkılan gölet 2018’de açıldı. Eroğlu, 2015’te verdiği müjdeyle, Denizli’de 3 adet gölet projesinin kamulaştırma ile ihale edileceğini, bunlardan birisinin Acıpayam Darıveren Göleti, diğerinin Beyağaç Sarpderesi Göleti ve Acıpayam Yeşilyuva göleti olduğunu duyurmuştu. Yeşilyuva Göleti için 940 dekar alanın kamulaştırılacağını duyurmuştu. Bu açıklamaların ardından bölgedeki ağaçların kesilecek olması da günlerce tartışma yaratmıştı.

DSİ Genel Müdürlüğü, “Denizli Acıpayam Yeşilyuva Göleti ve Sulaması projesinde gölet rezervuarını besleyen iletim hattına su verilerek gölette su tutulmaya başlandı. Yöre halkının hasretle beklediği proje ile Yeşilyuva ve Kuyucak Mahallelerinde bin 670 dekar zirai arazi suya kavuşuyor” açıklamasını yaptı.

YAĞIŞLAR YETMEDİ

Ancak takvimler 2 Temmuz 2023’ü gösterirken, borular döşenerek, su akmayan bir alana inşaa edilen gölet kurudu. Son bir aydaki yağışlarla biraz dolan gölet, sivrisinek yuvası haline geldi. Tabii bu gerçek tarım arazilerinin sulanacağı müjdelerini de suya düşeceğini gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “65 ilimizde zirai don zararı var

Zirai dondan etkilenen Sakarya’nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde bahçe...

Uzmanlar “Fiyatlar artacak” diyerek uyardı: Stok yapın

Türkiye'de 81 ilde 'zirai don' alarmı! Uzmanlar "Fiyatlar artacak"...

Don hasar raporları hazırlanırken üretici örgütlerinin dikkate alınmasını istediği hususlar

Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında...

Eray Özer, Abdurrahman Dilipak’la Greenpeace’i aynı noktaya getiren kanun

Gerçekten de böyle oldu: İklim Kanunu’na bir yanda Abdurrahman...