5 tonluk ithalattan sonra “zararlı organizma” kararı: İran’dan sebze ithalatı yasaklandı

2024 yılında 5 tonu aşkın miktarda sebze getirilen İran’dan sebze ithalatı yasaklandı. Yasak kararı sebzelerin ‘‘zararlı organizma taşıma’’ riski bulunduğu gerekçesiyle alındı.

İran’dan 2024 yılında 5 tonu aşkın miktarda marul, karnabahar, kırmızı lahana, soğan ve sarımsak gibi sebzeler  ithal edildi.

Bakanlık, 15 Mart itibarıyla karnabahar, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, marul ve pırasa ithalatına sebzelerin zararlı organizma riski taşıyabileceğini bildirerek yasak getirdi.

Zararlı organizma taşıma riski bulunan ürünler ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) ihracatçı birliklerine bir yazı gönderildi. Yazıda Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından ithalatçı firmaların 15 Mart 2025 itibarıyla İran tarafından düzenlenen Bitki Sağlık Sertifikaları (BSS) ile yapacakları ithalat başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

Giresun’da zirai don ve kahverengi kokarca fındık üreticisini yine...

3 kente uyarı: Hafta sonu sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Hafta sonu...

Yumurta fiyatlarında marketlere sert eleştiri! YUMBİR: Düşüşte yavaş kalıyorlar

YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, yumurta fiyatları ile ilgili marketlere...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Tarımsal üretimi desteklemek bir vatan borcudur”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığını yürüttüğü...