Marmaris’te dün akşam başlayan orman yangınında, Değirmenyanı mevkisindeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kuzey bölgelerde de etkili oluyor.
Bölgede Değirmenyanı mevkisinde Ahmediye Sokağı’ndaki 20 kadar ev, olası bir tehlikeye karşı boşaltıldı. Yerleşim yerindeki 68 kişi ile 13 büyükbaş, 16 küçükbaş, 10 tavuk ve araçlar bölgeden uzaklaştırıldı.
Emniyet ile jandarma ekiplerince, bölgedeki evlerin yakınında bulunan ağaçlara yangının sıçramaması için TOMA’larla su sıkılıyor. Yangını söndürme çalışmaları, havadan ve karadan yoğun bir şekilde devam ediyor.
Yangın koordinasyon merkezi tahliye ediliyor
Öte yandan Değirmenyanı mevkisinde bulunan yangın koordinasyon merkezi, üst kısımlarında rüzgarın şiddetini artırması ve alevlerin yükselmesi nedeniyle olası bir tehlikeye karşı boşaltılmaya başlandı.