50 kişilik aile bir serada kalıyor: ‘Peki ben nerede öleyim’

Depremler sonrası yardımların geç ulaştığı Hatay’da sorunlar bitmiyor. Aileler kalacak yer, hastalar ilaç bulamıyor. Serada 50 kişilik ailesiyle yaşayan Süleyman Dönmez, “KOAH hastasıyım. Evim hasarlı. Serada hastalığım artıyor. Peki ben nerede öleyim?” diyor.

Yardımların geç ve eksik ulaştığı Hatay Samandağ’da çiftçiler seralarında ekili olan ürünlerini sökerek barınma alanına çevirdi. Dönmez ailesi de bunlardan sadece birisi.

‘NEREDE ÖLELİM’

Ali Dönmez, “14 kardeşiz. Çadır gelmedi. Gidecek yerimiz olmadığı için seradaki ekili biberi söktük. Çocuk ve gelinlerle 50 kişi serada kalmaya başladık. Annem astım hastası, babam hem koah hem astım hastası, bir diyaliz hastamız bir de epilepsi hastamız var. Şu an ilaca ve tedaviye ulaşamıyoruz” dedi.

Baba Süleyman Dönmez ise “Evimiz ağır hasarlı. Eve gitsek orada öleceğiz, serada kalsak serada öleceğiz. Koah hastasıyım. Seradaki hava ve tarım ilacı hastalığımı tetikliyor. Nerede ölelim bilmiyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

1 Milyar 659 Milyon 505 Bin Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 1...

Deniz Zeyrek: Görünen Köy

Deprem, sel felaketi, siyasi keşmekeş derken memleketin esas gündemini...

Depremin tarım ve gıda sistemine etkileri

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştayda, 6 Şubat’ta yaşanan...

Fiyatı şişirip ithal ET kapısını açtılar

Üreticinin elinde kesime gönderilemeyecek hayvanların kaldığını aktaran Sencer Solakoğlu,...